Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Masalah Rambut Gugur Selepas BersalinMasalah rambut gugur adalah mimpi ngeri bagi setiap wanita. Begitulah risaunya bagi wanita selepas bersalin bagi yang telah berumahtangga. Rambut yang gugur dan terkawal mendatangkan tekanan emosi dan mempengaruhi aktiviti harian. Yang paling membimbangkan adalah apabila mereka tidak mampu untuk tampil cantik dan seksi apabila bersama suami dan perkara ini pula akan menimbulkan masalah rumahtangga yang lain.

Mungkin ramai yang tidak percaya, tetapi inilah hakikatnya. Wanita selepas bersalin amat cenderung untuk mengalami masalah keguguran rambut. Hampir 50% wanita mengalami masalah rambut gugur selepas bersalin terutamanya bagi mereka yang tidak menjaga kebersihan rambut. Punca utama yang menyebabkan masalah ini adalah kerana perubahan hormon secara mendadak.

Wanita yang telah mempunyai cahaya mata akan megalami perubahan ketara pada fizikal mereka. Bukan sahaja perubahan pada bentuk dan saiz buah dada, namun rambut juga mengalami beberapa permasalahan kerana rembesan hormon estrogen dan progesteron yang banyak dan kembali normal selepas 3 bulan melahirkan cahaya mata akan menyebabkan rambut kurang mengalami masalah pertumbuhan.

Jika dilihat daripada sudut psikologi, punca lain masalah keguguran rambut bagi wanita selepas bersalin adalah kerana tekanan. Wanita yang telah mempunyai cahaya mata akan mengalami pelbagai tekanan baik di tempat kerja ataupun dirumah. Pada waktu ini, wanita sangat memerlukan rehat yang banyak dan perhatian yang lebih terutamanya daripada pasangannya. Kepelbagaian dalam mengendalikan tugas menjaga anak akan membatasi waktu untuk seseorang wanita itu menjaga kesihatan dan kebersihan rambut mereka dan perkara ini mengundang kepada masalah rambut seperti keguguran, kelemumur, kulit kepala berminyak dan banyak lagi.

Berbeza dengan lelaki, wanita yang berusia mengalami proses penuaan yang lebih cepat. Oleh itu, kulit kepala mereka juga akan lebih cepat menjadi nipis dan menyebabkan rambut kurang tumbuh. Masalah penuaan ini akan menyebabkan liang-liang kulit kepala menjadi kosong dan tidak mengalami pertumbuhan pada akar rambut. Jika dibiarkan, liang-liang tertutup ini akan menjadi kosong dan kesannya yang teruk boleh menyebabkan wanita tersebut botak. Dapatkanlah rawatan rambut dan terapi yang sesuai untuk mengembalikan mahkota tersebut, jangan biarkan ianya berlanjutan kerana ini bukan sahaja boleh memberi kesan kepada kebahagiaan rumahtangga anda malah ia juga akan memberi kesan buruk kepada kehidupan anda.

Hargai peluang yang ada, jangan sesekali mengabaikan kesihatan dan kecantikan rambut. Bagi para wanita, adalah sangat digalakkan untuk mencuci rambut dengan betul terutamanya bagi wanita bertudung. Ini kerana wanita bertudung perlu menjaga kesihatan rambut mereka dua kali ganda lebih berbanding mereka yang tidak bertudung. Jangan jadikan panggilan anda sebagai ibu menghalang anda untuk tampil cantik, kerana ini bukan sahaja untuk kebaikan diri anda malah turut berguna bagi kebahagiaan rumahtangga.

Cool Hijab Mampu Menyelesaikan Masalah Rambut Gugur Selepas Sis Bersalin sms/whatsapp : coolhijab ke 014 – 5444 383

Kami ada menjual serum untuk rambut gugur  selepas bersalin,

Jika anda berminat, sila taip ” COOLHIJAB ” dan

Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.

 

SIAPA BOLEH GUNA COOLHIJAB

✔ WANITA BERKAHWIN
✔ ANAK DARA
✔ WANITA SELEPAS BERSALIN
✔ WANITA YANG BEKERJA BERTUDUNG 8 JAM SEHARI
✔ WANITA YANG BEKERJA DIBAWAH CUACA PANAS
✔ LELAKI YANG MEMAKAI KOPIAH, SERBAN DAN HELMET
✔ KANAK-KANAK YANG RAMBUT ‘MAKAN BANTAL’

INFO COOLHIJAB

1. Menghilangkan bau hapak & kurang enak pada rambut.
2. Menyejukkan kepala & rambut.
3. Melembutkan rambut.
4. Mengurangkan kelemumur.
5. Mengelakkan kegatalan kepala.
6. Memperbaiki rambut rosak.
7. Pertumbuhan rambut baru.
8. Merawat kepala berminyak.
9. Melegakan sakit kepala.
10. Memberi kesegaran minda.
11. Rambut wangi 24 jam.
12. Bertindak balas ketika kepala berpeluh.
13. Tidak melekit & berminyak.
14. KKM: NOT150504027K

Ramai yang dapat menghilangkan dan mengurangkan masalahRAMBUT BERBAU dan KEGUGURAN RAMBUT. Lebih 50,000 telah menggunakan CoolHijab sejak dari 2014.

Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top