Islam ketika Berusia 92 Tahun

1

لا إله إلاَّ الله

seorang wanita Belgium berketurunan Perancis memeluk islam ketika berusia 92 tahun..Dikatakan beliau merupakan wanita tertua memeluk islam menurut akhbar Belgium..

Sebab utama warga emas ini memeluk agama Islam adalah setelah beliau melihat dan merasai sendiri toleransi dan akhlak mulia sebuah keluarga Islam Maghribi..

2

 

Ketika anak-anak beliau membuat keputusan untuk menghantarnya ke rumah warga mas.. jirannya yang berketurunan Maghribi,Muhammad Madah yang telah mengenali warga mas tersebut semenjak 40 tahun yang lalu telah mengambilnya sebagai ibu angkat dan tinggal bersamanya..Kebetulan ketika itu Muhammad Madah baru sahaja kehilangan ibunya yang tercinta dan mereka mengharpakan kedatangan warga mas tersebut ke dalam keluarga mereka dapat mengimbangi kehilangan yang mereka rasai..

ketika warga emas ini tinggal bersama dengan keluarga Muhammad Madah,beliau melihat mereka solat berjemaah,menjaganya dengan baik,mereka berbual antara satu sama lain dan mengambil berat di dalam kehidupan berkeluarga..Ini semua berbeza di dalam keluarganya..

Setelah itu dia pun memilih islam sebagai AD-DIN dengan melafazkan dua kalimah syahadah..

 

 

 

1 thought on “Islam ketika Berusia 92 Tahun”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top