Cara Buat Duit Melalui Blog dan Youtube – Google Adsense

Cara Buat Duit Melalui Blog dan Youtube - Google AdsenseMasih baru dalam dunia blogging? Mencari-cari cara untuk membuat duit melalui blog atau youtube? Maka pencarian anda telah tamat kerana disini saya akan menceritakan kepada anda tentang bagaimana caranya untuk membuat duit melalui pengiklanan adsense.

Adsense digunakan secara meluas oleh ramai blogger dan pengguna youtube. Ini kerana, google adsense merupakan mesin menjana pendaptan sampingan. Anda iklankan produk arqu link orang lain, sebagai balasannya anda mendapt bayaran. Anda perlu ketahui berapa jumlah trafik anda terlebih dahulu dan pelajari cara untuk meningkatkannya. Caranya amat mudah iaitu melalui marketing (pemasaran).

Untuk memasarkan laman web anda, anda terlebih dahulu perlu mempelajari cara dan strategi pemasaran. Strategi ini sangat penting untuk mengetahui jumlah pengunjung di laman web anda dan sasaran pengunjung ke laman web anda. Apa yang membuatkan laman web anda menarik? Apakah jenis laman web yang anda sedang bangunkan? Semua ini penting untuk mengecilkan skop pengunjung anda.

Pernah tengok blog atau laman web yang punyai ribuan pengunjung sehari? Adakah anda rasa mereka hanya membuang masa mengepos pelbagai artikel di laman web mereka? Ya, betul! Mereka menggunakan iklan adsense. Untuk membuar adsense, trafik organik adalah penting dan bukan sahaja bergantung kepada media sosial. Dalam kata lain, untuk menjana pendapatan dengan adsense, adalah lebih wajar untuk anda mendapatkan trafik yang banyak melalui google.

Pembaca dari google adalah antara golongan yang sering mencari. Jika trafik anda tinggi, sudah tentu laman web anda akan muncul di carian yang teratas. 1000 kunjungan yang unik ke laman web anda setiap hari melayakkan anda untuk meraih pendapatan melalui adsense. Caranya bagaimana? Saya akan kongsikan kepada anda. Amat mudah sekali, usah bazirkan wang anda untuk pengiklanan dan pemasaran untuk search engine yang mahal-mahal. Hanya dengan sedikit bayaran, dengan ajaibnya trafik anda akan meningkat secara mendadak.

Tidak perlu saya terangkan berapa yang anda boleh dapat dengan menggunakan adsense. Kerana hasilnya adalah cukup lumayan. Ianya bergantung kepada nilai iklan tersebut. Jika andq mahu mempelajari tentang program affiliate yang hebat ini, hubungi saya segara. Jika tidak, abaikan sahaja peluang keemasan ini. Klik ==>> Sini

1 thought on “Cara Buat Duit Melalui Blog dan Youtube – Google Adsense”

  1. terimakasih berbagi ilmunya, saya sudah mencoba tapi hasilnya kecil bagaimana ya caranya biar meningkat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top