Fakta Tentang Durian Belanda

Durian Belanda

Fakta Tentang Durian Belanda:

Durian Belanda dalam bahasa Brazil Graviola

Durian Belanda dalam bahasa Sepanyol Guanabana

Durian Belanda dalam bahasa Inggeris Soursop

Durian Belanda Di Indonesia disebut sebagai buah Sirsak

Khasiat Buah Belanda:

Dalam kajian saintifik ianya mempunyai kandungan anti oksida yang tinggi.Dalam pengkajian ilmu Herba,ianya mempunyai unsur tanah yang tinggi,yang boleh dengan izin ALLAH meneutralkan segala masalah berkaitan dengan darah dan sel(sel dalam perubatan Islam digelar ma’ul habl).Dari pokoknya hingga ke buah,durian belanda amat berkhasiat dalam mencegah dan merawat penyakit..

Sumber:Ustaz Wan Asrul Al-Aydrus(Pengasas Terapi Islam Al Fatah Malaysia)

Teh dari daun durian belanda ada khasiat anti kanser..

Boleh rebus daun basah atau kering 10 – 15 helai daun masukkan ke dalam sau liter air mendidih selama 15 – 30 minit.Sejukkan dan tapis air.Minum satu cawan 2- 3 kali sehari,untuk selama sebulan dan check balik tumbuhan.
Saya cadangkan mereka yang ada ovarian cyst dan endometriosis khususnys lepas bedah utk amalkan.Pokok Durian belanda mudah ditanam.Boleh buat industri air teh..

Sumber:Dr Hamid Arshat(Pakar Sakit Puan)

Info Tambahan:Kalau anda nak halau cik si tikus dari rumah anda letakkan daun Durian Belanda di tempat-tempat(laluan\lubang) yang disukainnya..insyallah.

Sumber:Petua orang tua

 

3 thoughts on “Fakta Tentang Durian Belanda”

  1. Memang banyak khasiat durian belanda ni. Kat rumah dah mula tanam pokok durian belanda sebab kekadang agak sukar untuk mendapatkannya di pasar. Tetapi pokoknya agak susah sikit nak hidup, mungkin sebab sekarang musim panas kot?

  2. saya ada soalan..air dari daun buah durian belanda ni boleh di minum selepas atau sebelum makan obat? adakah memudaratkan jika meminum air dari daun buah durian belanda ini bercampur dengan obat dari hospital khas untuk penyakit kanser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top