free statistics

Kesalahan-Kesalahan Dr Mursi

Daktor Mursi

By:Ustaz Mohd Zawawi Yusoh

Presiden Mesir yang di pilih rakyat di gulingkan oleh tentera..

Antara kealahan Dr Mursi ialah:

1. Dia selalu solat berjemaah di masjid,hafal alQur’an,selalu tahajjud dan sabar terhadap segala caci maki.

2. Membuat kilang senjata sendiri sehingga tidak perlu lagi mengimport senjata-senjata dari Amerika.

3. Dr Mursi adalah menyokong perjuangan Palestin,Syria dan Myanmar.

4. Mengeluarkan Mesir dari kongkongan kuasa tentera dalam 40 hari,di mana Erdogan memerlukan bertahun-tahun untuk melakukan hal itu.

5. Berusaha mengembalikan harta yang dibawa lari ke luar negeri oleh Husni Mubarak dan kroni-kroninya..

See also  Arab Saudi Tali Barut US
3 comments… add one
 • izhasan Link Reply

  Dosa-dosa Dr. Muhammad Mursi selama memerintah negara Mesir.(baca keseluruhan)

  Mengapa kalangan liberal sangat berusaha menjatuhkan Presiden Mesir DR Muhammad Mursi?Salah seorang pembaca menghantar tulisan menarik tentang Dosa-dosa Presiden Mesir DR Muhammad Mursi. Boleh jadi, pendapat yang dihantar melalui fanpage ini benar. Bahawa ‘dosa-dosa’ inilah yang membuat pemerintahan Mursi di goncang.

  Berikut tulisan lengkapnya:

  Dosa Mursi itu adalah kerana dia boleh membawa Mesir dalam setahun ke arah jelapang makanan. Yang dulu zaman mubarak gandum hanya boleh dihasilkan dalam negeri sebanyak 20% paling banyak, sekarang sudah melampaui 60%. Dulu perlu mengimport ke Amerika, sekarang Mursi mengimport dari negara yang dia inginkan, yang lebih menguntungkan rakyat. Keadaan ini dapat menjimatkan belanja negara sampai jutaan dollar pertahun sekaligus meningkatkan ekonomi petani.

  Dosa Mursi adalah kerana membangunkan terusan Suez menjadi pasaran bebas dunia. Yang dulu di zaman mubarak hanya menghasilkan wang sebanyak 5.6 bilion dollar pertahun, akan meningkat 100 bilion dollar pertahun.

  Dosa Mursi adalah menaikkan gaji PNS dan pesara sebanyak lebih 200%, manakala harga-harga barang boleh dipertahankan tidak naik, sehingga PNS jadi lebih makmur.

  Dosa Mursi adalah membina kilang samsung terbesar di Arab di wilayah Bani Suwef, sehingga harga barang elektronik menjadi murah.

  Dosa Mursi adalah membuat kilang kereta sendiri sehingga untuk tahun-tahun ke depan tidak perlu lagi mengimport kereta.

  Dosa Mursi adalah membuat kilang senjata sendiri sehingga tidak perlu lagi mengimport senjata-senjata rongsokan dari Amerika.

  Dosa Mursi adalah membuat kilang Innar (sejenis tablet / ipad), sehingga seluruh rakyat nanti boleh merasa nikmatknya memakai barang elektronik bermutu dengan harga yang berpatutan. Anak-anak sekolah boleh belajar pakai alat canggih.

  Dosa Mursi adalah mampu mempertahankan, bahkan menambah rizab pertukaran asing Mesir yang sebelumnya sudah di ambang kemuflisan.

  Dosa Mursi terbesar adalah dia selalu solat berjemaah di masjid, hafal al Qur’an, selalu tahajjud dan sabar terhadap segala caci maki.

  Dosa Mursi adalah menyokong perjuangan Palestin, Syria dan Myanmar.

  Dosa Mursi yang tidak kalah parahnya mengeluarkan Mesir dari kongkongan kuasa tentera dalam 40 hari, di mana Erdogan memerlukan bertahun-tahun untuk melakukan hal itu.

  Dosa Mursi meningkatkan harga diri negara Mesir di hadapan negara Arab lain bahkan dunia. Hingga Mesir jadi negara yang diambil kira.

  Dosa Mursi adalah berusaha membangunkan tenaga nuklear dan tenaga matahari sebagai tenaga alternatif di Mesir.

  Dosa Mursi adalah kerana ia mampu menarik pelabur luar negeri dan mempertahankan kepercayaan asing di Mesir.

  Dosa Mursi adalah membuka kembali jalan darat antara Mesir dan Sudan sehingga kerja sama dalam bidang ekonomi kedua-dua negara akan meningkat.

  Dosa Mursi adalah mampu membuka lapangan kerja baru untuk 600 ribu lebih orang pengangguran.

  Dosa Mursi adalah berusaha mengembalikan harta yang dibawa lari ke luar negeri oleh Husni Mubarak dan kroni-kroninya.

  Dosa Mursi adalah menegakkan kehakiman yang sebenarnya dan berusaha menghabisi kecurangan.Dan banyak lagi dosa-dosanya yang tidak boleh kita sebutkan satu persatu yang membuatkan musuh politik Mesir kepanasan, terutama Amerika dan Israel yang menjadi dalang utama.Kerana dosa-dosa itulah maka Mursi akan digulingkan oleh munafik-munafik penyokong Mubarak, liberal, sekular, komunis, dan Kristian Koptik serta puak Islam munafik. Mereka memandang Mursi sudah gagal dah akan membawa Mesir ke arah kehancuran.Itulah logik yang ada dalam kehidupan sekarang.

  Itulah “dosa” insan bernama Morsi. Orang Islam amal sekular ini memang rapat dengan Amerika & Yahudi. Dan mereka tidak pernah akan sokong agenda Islam walaupun mereka kalah dibawah sistem mereka cipta.

 • tokadam Link Reply

  Assalamualaikum;

  JOM BELAJAR AL-QURAN CARA TERMUDAH & TERPANTAS KAEDAH TERKINI MENGGUNAKAN INTERNET.

  ADAKAH ANDA ?

  Anda Malu Nak Belajar Al-Quran?

  Tidak Ada Masa?

  Terlalu Sibuk?

  Tiada Tempat Rujukan?

  Tidak Tahu Mengaji?

  Tidak Tahu Membaca Al-Quran?

  Anak Dan Keluarga Tidak Tahu Mengaji?

  Tidak Tahu Dimana Nak Semak Sebutan Bacaan?

  Dan Pelbagai Masalah Yang Lain Lagi?

  Kini Segalanya.. InsyaAllah Masalah Anda Dapat Di Selesaikan..

  Dapatkan Easyiqra Iaitu Sistem Belajar Secara Online Di Internet Tanpa Had Masa Anda, 24 Jam Sehari, 365 Hari Setahun Serta Tercanggih Dan Termudah Dari Kami.

  Kini Anda Boleh Belajar Dimana Mana Saja Dengan Cara Kami. Boleh Belajar Di Rumah, Di Pejabat, Dalam Kereta Atau Bas, Melalui Telefon Bimbit, Melalui Iphone, Ipad Dan Sebagainya Asalkan Ada Liputan Atau Akses Internet.
  Amat Sesuai Untuk Semua Peringkat Umur Seawal 2 ½ Tahun Sehingga Dewasa.
  Didatangkan dengan peluang pendaptan yang menarik, dengan motto Murah, Mudah dan Mewah….

  Untuk maklumat lanjut;
  http://www.IqraMudah.net/TOKADAM

  Terima kasih

  MD HARUN BIN HASSAN

 • banyak dugaan dlama setiap pejuangan islam…

Leave a Comment